Munsterstraat 16 - 7418 EV Deventer - telefoon: 0570 - 210500

Belastingadvies

Belastingadvies

Belastingadvies over complexe fiscale vraagstukken

Fiscale en juridische structuren van ondernemingen zijn vaak ingewikkeld. Dat merk je al bij de oprichting van de onderneming, tijdens de uitoefening van de ondernemingsactiviteiten en bij overname of opvolging. De overheid maakt het je daarbij ook niet altijd gemakkelijk met complexe wet- en regelgeving die regelmatig verandert.

Als ondernemer wilt je zeker weten dat de fiscale positie voldoet aan de eisen van dit moment. Wij bieden je die zekerheid en ondersteunen je met belastingadvies bij alle belangrijke belastingaspecten.

Belangrijke belastingaspecten

De belangrijke aspecten waarmee je rekening moet houden en waar wij je meer over kunnen vertellen zijn:

 • Het belastingstelsel met zijn drie boxen
 • De inkomstenbelasting
 • De vennootschapsbelasting
 • Taxplanning
 • (her)Structureringen van ondernemingen
 • Omzetbelasting
 • Overdrachtsbelasting
 • Loonbelasting en sociale verzekeringen
 • Oudedagsvoorziening
 • Successie- en schenkingsrecht
 • Vermogensbeheer
 • Begeleiding bij fiscaal-juridische procedures

Wij staan je met raad en daad ter zijde en besparen je bovendien op onaangename financiële verrassingen. Wij nemen je zorg graag uit handen.

Belastingplanning

Als ondernemer vaar je bij goed doordachte plannen. Vele vragen kunnen de revue passeren. Waar wil ik het komende jaar met mijn onderneming heen? Welke visie heb ik voor mijn onderneming, de komende tien jaar? Welke stappen dien ik nu te nemen voor mijn pensioen straks? Wat als ik mijn onderneming wil verkopen? Het is altijd goed om te weten wat er komen gaat en welke acties je voor de toekomst moet nemen.

Bij een belastingplanning inventariseren wij welke belastingen je moet betalen. Wij nemen niet alleen de huidige aangiftes door, maar bekijken ook welke belastingen in de toekomst betaald zullen moeten worden.

Wij onderzoeken samen met jou wanneer de belastingdruk het hoogst is en stellen vast of het mogelijk is om deze druk te verlagen. Wij bekijken daarbij uiteraard ook je toekomstige kasstromen.

Met een belastingplan zorg je ervoor dat je – zoveel mogelijk – uitstippelt wanneer je de belasting betaalt. Wij begeleiden je hierbij graag en zorgen dat je niets over het hoofd ziet.

BTW-specialist

De fiscale wet- en regelgeving met betrekking tot de omzetbelasting staat bekend om zijn complexiteit en roept vele vragen op. Welke producten en diensten worden belast, en tegen welke tarieven? In welk land moet belasting afgedragen worden? Welke vrijstelling mag toegepast worden en waarop? Wanneer mag er aftrek van voorbelasting plaatsvinden? Welke bedragen kunnen in aftrek worden genomen? Wanneer is er sprake van een verleggingsregeling?

Wij komen deze en andere vraagstukken geregeld tegen. Om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn, hebben wij een aparte BTW-desk opgericht. Wij houden ons op deze plek dagelijks bezig met oplossingen vinden voor de meest uiteenlopende en ingewikkelde BTW-problemen van onze klanten.

Wij beantwoorden niet alleen ad hoc vragen van onze klanten, maar bieden ook zeer complexe en volledige adviesproducten aan. Zo kun je door ons een verkorte of uitgebreide BTW-scan laten uitvoeren, waarin wij je organisatie beoordelen en de risico’s en probleemgebieden op het gebied van omzetbelasting in kaart brengen. Heb je door de aard van je activiteiten te maken met ingewikkelde en complexe BTW-transacties? Wij komen je graag tegemoet bij het opstellen en actueel houden van het BTW-handboek. Zo hou je de kennis binnen je eigen onderneming en ben je minder afhankelijk van individuele personeelsleden en/of je adviseur.

Loonbelastingspecialist

Onze loonbelastingspecialisten beantwoorden graag al je vragen ten aanzien van de loonheffingen. Wanneer ben ik belastingplichtig? Welk loonbelastingtarief is van toepassing? Welke vergoedingen mag ik belastingvrij verstrekken aan mijn medewerkers? Wat houdt de werkkostenregeling in? Wanneer is er sprake van een dienstbetrekking? Deze en meer complexe vragen houden ons dagelijks bezig.

Wil je je organisatie laten doorlichten op het gebied van loonheffingen? Wij bieden onze klanten graag een Loonheffingen-scan aan. Daarin brengen wij de specifieke risico’s ten aanzien van de loonheffingen, welke bij je onderneming spelen, in beeld. Zo kun je op een snelle en efficiënte wijze reageren op fiscale risico’s en deze verminderen.

Durf het aan om te investeren in een goede adviseur

Onze kennis van onze specialisten helpt jou om fiscale kansen te benutten en fiscale risico’s te beperken. Voor persoonlijk belastingadvies kun je contact opnemen met ons.

Praat met ons over jouw plannen!

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.