‘We werden voor gek verklaard.’ – Louis Andrée
Louis Andrée heeft een grote passie voor ondernemen. Al meer dan 32 jaar runt hij “Andrée’s” de broodjeszaak, snackbar en maaltijdservice voor het bedrijfsleven. We kunnen hem op de weg herkennen aan zijn Ford Transit uit 1972 met op de laadbak een billboard van Andrée’s. Elke dag rijdt hij hiermee naar de Londenstraat 1 in Deventer, waar het bedrijf is gevestigd. Wil je weten waarom Andrée’s veel meer dan een snackbar is? Of welke specialiteit je echt eens moet proeven? Lees dan verder.
Wat is Andrée’s voor een bedrijf?
“We staan bekend als het smakelijke verlengstuk van het bedrijfsleven. In veel bedrijven zijn de kantine voorzieningen niet toereikend genoeg voor alle gelegenheden. Wij zijn dan de welkome aanvulling. Heeft een klant een onverwachte lunch met gasten, een vergadering of zomaar trek in een broodje, dan is hij bij ons aan het juiste adres. Onze ervaring van méér dan 39 jaar in het belegde broodjes vak, staat garant voor de kwaliteit van onze broodjes. Op luxe schalen worden de broodjes aan de zaak afgeleverd en op het door de klant gewenste tijdstip.”
Wat maakt jouw bedrijf uniek?
“Voor ons is de ouderwetse service nog heel gewoon. Ons team heeft de kracht om overal, zeer snel, op in te spelen: een afwijkende smaak, een grote groep die plotseling komt lunchen of een team dat door een deadline maaltijden op de zaak geleverd wil krijgen. We stemmen alles af op de vraag van het bedrijf en de personen die daar werken. Dat houdt in dat de producten zelf samen te stellen zijn. Op onze webshop is dat heel duidelijk te zien. Wil je bijvoorbeeld een zacht bruin broodje met kaas, ham, zonder boter en met augurk en tomaat? Dan geef je dat heel gemakkelijk aan. Niks is voor ons standaard. En dat is waarmee wij ons onderscheiden.”
Hoe is het bedrijf ontstaan?
“Ik ben opgegroeid in een ondernemersgezin en daardoor had ik al snel de behoefte om ook zelf een eigen onderneming te starten. Dat heb ik gedaan. Eerst in de binnenstad van Deventer en in 1985 de eerste zaak aan de Bergweidedijk, op het Industrieterrein. Hier zijn we nu nog steeds gevestigd, maar wel op een grotere locatie aan de Londenstraat 1.”
Op welke prestatie ben je trots?
“32 jaar geleden heb ik samen met mijn vrouw dit bedrijf opgezet en nog altijd doen wij ons best om boven verwachting te presteren. Daar hebben we, samen met ons team, hard voor moeten werken. Zo werden we door velen voor gek verklaard toen we naar het industrieterrein gingen verhuizen. Het was namelijk nog een braakliggend terrein. Ik voorspelde juist dat er behoefte zou komen aan een horeca inrichting, want er was nog geen enkele voorziening gericht op het bedrijfsleven. Het bleek een groot succes. Er vestigden zich veel bedrijven en ze ontdekten al vrij snel onze service. Ook ben ik trots op onze webshop, daar wordt namelijk veel gebruik van gemaakt. Deze hebben we in 2008 geheel in eigen beheer opgezet. Toentertijd was dit echt uniek.”
Wat is jouw rol en motivatie?
“Samen met mijn vrouw ben ik eigenaar en leidinggevende. De afwisseling en vrijheid die je hebt als ondernemer vind ik geweldig. Ik kan de dingen doen en invullen zoals ik zelf wil en met wie ik dat wil. Echt mijn eigen succes creëren.”
Welke specialiteit moet je echt eens proeven?
“Onze specialiteit is dat we juist geen specialiteit hebben. We verkopen geen standaard broodjes of maaltijden. De klant bepaalt wat hij of zij het lekkerst vindt en kan eigenlijk eindeloos variëren. Mijn favoriet is de Big Andrée; een reuzen burger met gebakken ui, ei, champignons en tomaat op een Giant Bun. Die moet je echt eens proberen!”
Hoe is je relatie met TweeDee?
“TweeDee doet dat, waar mijn specialiteit niet ligt. Ik heb vertrouwen in het kantoor. Ze geven mij de persoonlijke service die ook ik aan mijn klanten geef. Ze verzorgen de salarisadministratie, aangiften, jaarstukken en denken met en voor mij mee. Het persoonlijke contact vind ik heel erg belangrijk. Als ik iemand van TweeDee spreek, weten ze gelijk wat ik bedoel. Ze hebben niet veel woorden nodig. Dat is prettig.”
Wat is je ambitie?
“We blijven geloven in wat ons kenmerkend maakt: de ouderwetse service, maar dan in een nieuw jasje. Ook blijven we meebewegen met wat de klant wil. Hopelijk in de toekomst onder leiding van mijn zoon. Op dit moment begeleid ik hem om het bedrijf over te nemen.”